Gratis inmeetservice

Dun isolatieglas

Monumenten

Extra dun isolerend glas voor monumenten

♥ Duurzaam ♥ Authentiek

Met monumenten glas heeft u de uitstraling van vroeger en de isolatiewaarde van nu. De authentieke uitstraling behouden en kunt u genieten van meer wooncomfort en lagere stookkosten. De isolatiewaarde van monumentenglas ligt tussen enkelglas en HR++ glas in.

Monumentaal glas is isolerend glas speciaal voor monumentale panden. Monumentenglas is te krijgen in enkelglas en een dun dubbelglas. Met een dikte van tussen de 3 en 8 mm is dit type glas geschikt voor oude houten ramen en stalen kozijnen met smalle sponningen.

Wat is de U-waarde bij isolatieglas?

Isolatiewaardes worden aangeduid met een U-waarde: hoe lager de U-waarde van het dubbelglas, hoe beter het glas isoleert. Enkelglas heeft een U-waarde van ongeveer 6 en het beste dubbelglas (HR++) heeft een U-waarde van ± 1.1.

Waar moet u op letten als u in een monumentaal pand woont?

Het verduurzamen van een monument is geen gemakkelijke klus. Het pand, dat lang geleden is gebouwd, is slecht geïsoleerd en laat veel kou en warmte door. Er zijn verschillende mogelijkheden om de materialen van uw monumentale pand te vervangen en zo de duurzaamheid ervan te verbeteren zoals het vervangen van glas. Maar wel zo dat de karakteristieke uitstraling van het monument blijft behouden. Met monumentaal glas wordt een zo hoog mogelijke isolatiewaarde bereikt. Hierdoor kan aanzienlijk worden bespaard op energiekosten. Bovendien is er geen sprake van condensvorming en zijn de onderhoudskosten lager.

Dubbelglas, vacuümglas of monumenten glas?

Staat u voor de keuze tussen monumenten glas of vacuümglas? Beide soorten isolatieglas hebben hun voor en nadelen, waardoor deze keuze soms lastig kan zijn. Elk monument is uniek en vereist een individuele benadering. Het verduurzamen van een monument is maatwerk, inclusief het vervangen van oud glas door nieuw, beter isolerend glas. Hierbij is het behoud van de originele kenmerken en eigenschappen van het monument essentieel. Niet elke oplossing is dus geschikt voor elk monument. Als u twijfelt over welk type glas het beste bij uw situatie past, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn al 29 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas en wij hebben een gratis inmeet service.

Glashandel Tweelingglas & Tweelingkozijnen Utrecht

Wij zijn al 29 jaar erkende glas en kozijnen specialisten . We verkopen op maat gesneden glas in onze glaswinkel in het centrum van Utrecht, met altijd voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Daarnaast hebben wij een eigen timmerfabriek waar wij houten kozijnen, ramen, deuren, roeden en glaslatten op maat maken.

Tweelingglas & Tweelingkozijnen

Glaszetterij & timmerfabriek sinds 1996

  • ZVoor particulieren en bedrijven
  • ZGratis inmeten bij u thuis
  • ZPlaatsen van glas
  • ZKozijnen vervangen en plaatsen
  • ZMontage door onze monteurs
  • ZSiliconen afdichting
  • ZHulp bij glasschade
  • Z10 jaar garantie*

Garantie

Als wij het glas plaatsen geven 10 jaar fabrieksgarantie op het (dubbel) glas.

Kan ik subsidie krijgen?

&

Rijksoverheid

U kunt subsidie krijgen om uw huis te isoleren en verduurzamen. Ook als dat een monument is. Ook verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen.

&

Rijksoverheid

U ziet een afbeelding hoeveel subsidie u krijgt voor glasisolatie.

&

Milieucentraal

Advies voor jouw ramen. Vul 6 vragen in en ontvang een compleet advies op maat: Welk glas past het beste bij jouw woning, wat kost het en wat bespaar je?
&

Gemeente Utrecht

Monument opknappen, lening aanvragen voor energiebesparende maatregelingen.

Gratis inmeetservice