Vlakglas
bij Tweelingglas

Vlakglas

Ondanks de opkomst van isolatieglas, wordt enkel glas, (floatglas) nog steeds vaak gebruikt.

Vlakglas is een algemene term die wordt gebruikt om verschillende soorten platglas te beschrijven die worden geproduceerd in grote platen of vellen. Het wordt gekenmerkt door een vlak, uniform oppervlak en een gelijkmatige dikte over de hele plaat. Vlakglas wordt op grote schaal gebruikt in de bouw- en auto-industrie, evenals in huishoudelijke toepassingen en voor decoratieve doeleinden.

Enkele veel voorkomende soorten vlakglas zijn:

Floatglas: Dit is het meest voorkomende type vlakglas, geproduceerd door gesmolten glas over een bad van vloeibaar tin te laten “zweven”, waardoor een vlak en uniform glasvel ontstaat.

Enkel glas: Dit is een eenvoudige vorm van vlakglas, bestaande uit één enkele glasplaat van uniforme dikte.

Gehard glas: Vlakglas dat wordt verhit en vervolgens snel wordt afgekoeld, waardoor het sterker en veiliger wordt dan gewoon enkel glas. Gehard glas valt bij breuk uiteen in kleine, onscherpe brokken in plaats van scherpe scherven.

Isolatieglas: Dit is samengesteld uit meerdere lagen vlakglas met een tussenruimte gevuld met lucht of een inert gas zoals argon. Isolatieglas biedt verbeterde thermische isolatie in vergelijking met enkel glas.

Gecoat glas: Dit is vlakglas dat is behandeld met een dunne laag metaaloxide om glas soorten zoals warmtewerendglas, zonwering of reflecterend vermogen te verbeteren.

Tweelingglas & Tweelingkozijnen

Glasservice Tweelingglas in Utrecht is uw vertrouwde glaszetter voor glasrenovatie, onderhoud en installatie. Wij zijn al 29 jaar erkende glas en kozijnen specialisten . We verkopen op maat gesneden glas in onze glaswinkel in het centrum van Utrecht. Wilt u onze winkel bezoeken? Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Daarnaast hebben wij een eigen timmerfabriek waar wij houten kozijnen, ramen, deuren, roeden en glaslatten op maat maken.

Neem contact met ons op

U kunt naar onze winkel komen om uw gewenste glas op maat te laten snijden. Door vooraf te bellen, kunt u controleren of het gewenste type glas op voorraad is en of het beschikbaar is in de gewenste afmetingen.

Oudenoord 5
3513 EG Utrecht

Bij geen gehoor: Stuur ons een bericht via sms of Whatsapp, wij bellen u binnen 1 uur terug.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt, wilt u iets ophalen of langbrengen, parkeert uw auto dan aan de zijkant van de winkel. (Raamstraat)
Tweelingglas-winkel Utrecht