Gratis inmeetservice

Dun isolatieglas

Vacuümglas

Vacuümglas met hoge isolatiewaarde

♥ Warmer in de winter ♥ tocht werend

Het vacuümglas dat Tweelingglas gebruikt is op het gebied van hoog rendementsglas echt een uitblinker. Dankzij de zeer geringe dikte van dit glas kan het probleemloos worden gemonteerd in bestaande kozijnen. Vanwege de beperkte dikte, de isolatiewaarde en het lage gewicht is dit glas uitermate geschikt voor plaatsing in bestaande (monumentale) kozijnen!

Vacuümglas bestaat uit twee glasplaten van 3 mm dikte, waarvan één plaat is voorzien van een super isolerende coating. Deze glasplaten zijn gescheiden door een vacuümruimte van slechts 0,1 mm. Dankzij deze vacuümruimte vindt er minimale warmtegeleiding plaats tussen de glazen platen. Hierdoor is vacuümglas ultradun en lichtgewicht, zeker in vergelijking met triple glas. De isolatiewaarde (U-waarde) van dit vacuümglas is namelijk minder dan 0,4 en de minimale glasdikte is slechts 8,5 mm.

Wat is de U-waarde bij isolatieglas?

Isolatiewaardes worden aangeduid met een U-waarde: hoe lager de U-waarde van het dubbelglas, hoe beter het glas isoleert. Enkelglas heeft een U-waarde van ongeveer 6 en het beste dubbelglas (HR++) heeft een U-waarde van ± 1.1.

De vele voordelen van vacuümglas

 • Zeer hoge isolatiewaarde van <0.4;
 • Dit vacuümglas kan al gemaakt worden met een glasdikte van 8,5 mm;
 • Zeer waarschijnlijk ISDE subsidie op vacuumglas mogelijk;
 • Naast een hogere isolatiewaarde vermindert het glas ook geluiden van buitenaf;
 • Verkrijgbaar als geëmailleerd glas in elke gewenste Ral kleur.

Hoeveel kost vacuümglas?

Vacuümglas is een hoogwaardig product, daarom is de prijs hoger dan isolatieglas. De hogere prijs van vacuümglas wordt echter gecompenseerd door de lange levensduur en 15 jaar garantie.

Dubbelglas, vacuümglas of triple glas?

Staat u voor de keuze tussen dubbel glas of triple glas? Beide soorten isolatieglas zorgen voor goede isolatie, waardoor deze keuze soms lastig kan zijn. Echter, HR+++ glas isoleert net iets beter dan HR++, wat resulteert in een meer duurzame woning. Een nadeel van HR+++ is dat het zwaarder is en daardoor niet geschikt voor alle woningen. Als u twijfelt over welk type glas het beste bij uw situatie past, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn al meer dan 29 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas en wij hebben een gratis inmeet service.

Tweelingglas & Tweelingkozijnen Utrecht

Wij zijn al 29 jaar erkende glas en kozijnen specialisten . We verkopen op maat gesneden glas in onze glaswinkel in het centrum van Utrecht, met altijd voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Daarnaast hebben wij een eigen timmerfabriek waar wij houten kozijnen, ramen, deuren, roeden en glaslatten op maat maken.

Tweelingglas & Tweelingkozijnen

Glaszetterij & timmerfabriek sinds 1996

 • ZVoor particulieren en bedrijven
 • ZGratis inmeten bij u thuis
 • ZPlaatsen van glas
 • ZKozijnen vervangen en plaatsen
 • ZMontage door onze monteurs
 • ZSiliconen afdichting
 • ZHulp bij glasschade
 • Z10 jaar garantie*

Garantie

Als wij het glas plaatsen geven 10 jaar fabrieksgarantie op het (dubbel) glas.

Kan ik subsidie krijgen?

&

Rijksoverheid

U kunt subsidie krijgen om uw huis te isoleren en verduurzamen. Ook als dat een monument is. Ook verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen.

&

Rijksoverheid

U ziet een afbeelding hoeveel subsidie u krijgt voor glasisolatie.

&

Milieucentraal

Advies voor jouw ramen. Vul 6 vragen in en ontvang een compleet advies op maat: Welk glas past het beste bij jouw woning, wat kost het en wat bespaar je?
&

Gemeente Utrecht

Monument opknappen, lening aanvragen voor energiebesparende maatregelingen.

Gratis inmeetservice